autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

«Μαθητές του ΓΕΛ Μοιρών σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Tην Παρασκευή 15/12/2017 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Γενικού Λυκείου Μοιρών που συμμετείχε στην 2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Στη φετινή διεξαγωγή της μαθητικής προσομοίωσης «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» πήραν μέρος 84 σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Η ομάδα του ΓΕΛ Μοιρών αποτελείται από έξι μαθητές και μαθήτριες της Α΄και της Β΄ τάξης Λυκείου και δύο καθηγήτριες συνοδούς.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Οι μαθητές αναμένεται να μάθουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, να δέχονται τα επιχειρήματα των άλλων, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να σέβονται τις απόψεις των άλλων κρατών και να αναπτύσσουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους.

Οι εργασίες άρχισαν Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 με την προσέλευση και εγγραφή των συμμετεχόντων και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 με την τελετή λήξης  και την απονομή βραβείων στους καλύτερους αγορητές.