autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

Τα Νέα μας

ΚΕΣΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Παροχή συμβουλευτικής για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου

http://dide.ira.sch.gr/new/wp-content/uploads/2020/06/SYMVOYLEYTIKH.pdf

«Μαθητές του ΓΕΛ Μοιρών σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Tην Παρασκευή 15/12/2017 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Γενικού Λυκείου Μοιρών που συμμετείχε στην 2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Στη φετινή διεξαγωγή της μαθητικής προσομοίωσης «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» πήραν μέρος 84 σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Η ομάδα του ΓΕΛ Μοιρών αποτελείται από έξι μαθητές και μαθήτριες της Α΄και της Β΄ τάξης Λυκείου και δύο καθηγήτριες συνοδούς.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Οι μαθητές αναμένεται να μάθουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, να δέχονται τα επιχειρήματα των άλλων, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να σέβονται τις απόψεις των άλλων κρατών και να αναπτύσσουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους.

Οι εργασίες άρχισαν Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 με την προσέλευση και εγγραφή των συμμετεχόντων και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 με την τελετή λήξης  και την απονομή βραβείων στους καλύτερους αγορητές.

 

Οι παραμονές των Χριστουγέννων είχαν και αυτή τη χρονιά χρώμα ανθρωπιάς και προσφοράς για το ΓΕΛ Μοιρών

Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ομάδα μαθητριών και μαθητών απ' το ΓΕΛ Μοιρών μαζί με τη φιλόλογο Δέσποινα Τζανιδάκη, που είχε την εποπτεία και την οργανωτική καθοδήγηση της δράσης, μάζεψαν χρήματα, αγόρασαν δώρα και έδειξαν την αγάπη τους με τραγούδια χριστουγεννιάτικα και αγκαλιές στα παιδιά που στεγάζονται στο ίδρυμα της Πόμπιας. Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΕΠΕΠ, μοίρασαν δώρα και αγάπη στα παιδιά και τραγούδησαν μαζί τους. Παράλληλα έστειλαν χρήματα στο κέντρο φύλαξης παίδων της ιεράς μονής Παναγίας Καλυβιανής, στον Ερυθρό Σταυρό καθώς και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Είναι μια ανθρωπιστική δράση του ΓΕΛ Μοιρών που λαμβάνει χώρα για 11η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει περηφάνια το σύλλογο διδασκόντων και γονέων.

 Όταν η γνώση συμπορεύεται με την ανθρωπιά, υπάρχει ελπίδα...

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2016-2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τρίτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και καθηγητών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας. 

Στα πλαίσια αυτά η υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Κρήτης κυρία Τζένη Ψαλτάκη φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  για να μας παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+/sport στο οποίο συμμετείχε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με τίτλο ?Share and Skake? στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού BE ACTIVE στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Mανωλάκης Μανώλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πρ. υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου και Ομοσπονδιακός Προπονητής Βόλεϊ, ο Κεφαλάκης Στέλιος ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Ψαλτάκη Τζένη και Κουτσουδάκη Κατερίνα με 8 κληρωθέντες μαθητές Λυκείου ανάμεσά τους και η μαθήτρια του ΓΕΛ Μοιρών Στέλλα Φανουράκη της Περιφέρειας Κρήτης, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις εταιρικές χώρες της Ιταλίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων, αθλοπαιδιές, αθλήματα στο νερό και στην ξηρά.

Ειδικότερα η μαθήτρια της Α΄Λυκείου αναφέρει: «Μια εμπειρία ζωής ζήσαμε εγώ και η υπόλοιπη ομάδα που εκπροσώπησε τα σχολεία της Κρήτης στο φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει αναλάβει η περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Πολωνία. Για 5 ημέρες είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα σύνολο αθλητικών δράσεων στην εβδομάδα αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας.

 Εκεί συμμετείχαμε σε διάφορα αθλήματα όπως βόλλευ και beach volley , τρέξιμο, basket, κωπηλασία καθώς και σε άλλα αθλήματα πρωτόγνωρα για εμάς όπως pilates, American football, rugby, surf και τοξοβολίαΓνωρίσαμε νέα παιδιά της ηλικίας μας από άλλες χώρες και δεθήκαμε πάρα πολύ μαζί τους. Μαζί ζήσαμε αξέχαστες στιγμές που δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ!Συζητήσαμε θέματα που αφορούσαν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και γενικότερα θέματα σχετικά με το σχολείο, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τα ενδιαφέροντα μας και ήρθαμε σε επαφή με τους δικούς τους πολιτισμούς.

Νιώθω, όμως,  την ανάγκη να ευχαριστήσω την κυρία Τζένη Ψαλτάκη, την κα Κατερίνα, τον κ. Μανόλη Μανολάκη και τον κ Στέλιο Κεφαλάκη που μας συνόδεψαν σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι. Η τελευταία μέρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας καθώς τα χαμόγελα και το γέλιο διαδέχτηκε η συγκίνηση του αποχωρισμού. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην διάδοση του αθλητισμού και θα συμβούλευα τους συμμαθητές μου να εντάξουν τον αθλητισμό στην ζωή τους».

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές αθλητικές δράσεις  στην αυλή του σχολείου μας: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, μπάντμιντον, πιγκ-πόγκ, και άλλα ομαδικά παιχνίδια. Το σύνθημα της ημέρας δεν είναι άλλο παρά «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Η  δυναμική της άσκησης και του αθλητισμού λοιπόν δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της υγείας και τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

 

Η αξία και η χαρά της συμμετοχής, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα και με ίσες ευκαιρίες για όλους!

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

Σημαντικές διακρίσεις σημείωσαν και φέτος οι μαθητές του ΓΕΛ Μοιρών στη Μαθηματική Εταιρεία στο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλή» του σχολικού έτους 2015-2016. Ειδικότερα οι μαθητές Γιαννακάκης Μιχαήλ της γ ΄λυκείου και Αργυρόπουλος Γιώργος της α΄λυκείου πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διεύθυνση του σχολείου και ευχόμαστε πάντα πρωτιές και διακρίσεις!