autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

Σήμερα

Γενικό Λύκειο ΜοιρώνΑπό τον Ιανουάριο του 2009, το Σχολείο στεγάζεται στο νέο, σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, στη κορυφή ενός μικρού λόφου με θέα προς τον κάμπο της Μεσσαράς εντός της πόλης των Μοιρών. Έργο το δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχει έκταση περίπου δυόμιση χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου (2.500τ.μ.) και διαθέτει, εκτός τις αίθουσες διδασκαλίας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για Βιβλιοθήκη, Χημείο, Εργαστήρια Πληροφορικής, Εργαστήριο Τεχνολογίας, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων όπου πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες ενώ βεβαίως η αυλή του είναι διαμορφωμένη για αθλητικές δραστηριότητες όπως Βόλεϊ, Μπάσκετ και άλλες. Σε εκκρεμότητα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σήμερα, το Γενικό Λύκειο Μοιρών αποτελεί το μεγαλύτερο Λύκειο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Το μαθητικό δυναμικό του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2011-2012 είναι 326 μαθητές.

Το Γενικό Λύκειο Μοιρών έχει διττό στόχο:
από τη μια να καλλιεργήσει ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά τους μαθητές, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής παιδείας, καθοδηγώντας τους με αξίες και ανθρωπιστικά ιδανικά και
από την άλλη να τους προετοιμάσει επαρκώς στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και την επιτυχία τους στις πανεπιστημιακές σχολές.

Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζουμε το διδακτικό μας έργο προσπαθώντας να χτίζουμε την προσωπικότητα των μαθητών και μαθητριών μεθοδικά και συστηματικά, ώστε να αποκτήσουν γνωστικά εφόδια και ικανότητες που θα τους οδηγήσουν σε υψηλούς στόχους.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης το σχολείο μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο επιδιώκοντας:

  • τη γνωστική επάρκεια των μαθητών,
  • την ανάπτυξη της διερευνητικής και της συνθετικής ικανότητας με τη συμμετοχή τους σε ερευνητικές και συνθετικές εργασίες (Projects),
  • τη γνωριμία με τον πολιτισμό, την τέχνη, τον αθλητισμό,
  • το σεβασμό στη διαφορετικότητα,
  • την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης,
  • την κατανόηση της έννοιας της πολυπολιτισμικής κοινωνίας,
  • και το άνοιγμα προς την κοινωνία και τα προβλήματά της.