autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

Η χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου (Β' τετράμηνο)

Στο Β' τετράμηνο οι μαθητές του Project ασχολήθηκαν με την δημιουργία ενός Ντοκιμαντέρ για την ιστορική εξέλιξη του Ελληνικού Κινηματογράφου και τους σημαντικότερους εκπροσώπους της χρύσης του εποχής, καθώς και με την δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους.

Ακολουθώντας την ομαδοσυνεργατική μέθοδος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες σκηνοθετών-σεναριογράφων, ηθοποιών, παραγωγών-καμεραμάν, μουσικοσυνθετών.

ΕφηΒία ώρα μηδένΑπό τα είδη των ταινιών επιλέξαμε να γυρίσουμε μία κοινωνική ταινία που να έχει σχέση με το σχολικό περιβάλλον στο οποίο οι μαθητές περνούν μεγάλο μέρος της μέρα τους. Μετά απο συζητήσεις στην ολομέλεια και λαμβάνοντας υπόψη την επικαιρότητα αποφασίσαμε να θίξουμε τον σχολικό εκφοβισμό.

Οι σκηνοθέτες-σεναριογράφοι έγραψαν το σενάριο και έστησαν κάποιες σκηνές.

Οι υπόλοιπες σκηνές στήθηκαν από τους παραγωγούς.

Οι μουσικοσυνθέτες βρήκαν και έβαλαν στην ταινία την μουσική.

Οι ηθοποιοί και κάποιοι μαθητές από τις άλλες ομάδες έπαιξαν στην ταινία.

Έτσι δημιουργήθηκε μία ταινία μικρού μήκους, 15', με τίτλο "ΕφηΒία ώρα μηδέν",στην οποία θίγετε το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο χώρο του σχολείου.

Όλες οι ομάδες βοήθησαν στο μοντάζ και την ένωση σκηνών, το οποίο ξεκίνησε να γίνει με το πρόγραμμα Movie Maker αλλά λόγω δυσκολιών τελικα έγινε με το πρόγραμμα proshow producer.

Η επεξεργασία της μουσικής έγινε με το πρόγραμμα Audacity.

Επειδή η ταινία θα παρουσιαστεί στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, δημιουργήσαμε και ένα trailer της ταινίας, με τα πιο σημαντικά στιγμιότυπά της, 6'.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ραμουτσάκη Ιωάννα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής