autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2016-2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τρίτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και καθηγητών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας. 

Στα πλαίσια αυτά η υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Κρήτης κυρία Τζένη Ψαλτάκη φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  για να μας παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+/sport στο οποίο συμμετείχε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με τίτλο ?Share and Skake? στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού BE ACTIVE στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Mανωλάκης Μανώλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πρ. υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου και Ομοσπονδιακός Προπονητής Βόλεϊ, ο Κεφαλάκης Στέλιος ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Ψαλτάκη Τζένη και Κουτσουδάκη Κατερίνα με 8 κληρωθέντες μαθητές Λυκείου ανάμεσά τους και η μαθήτρια του ΓΕΛ Μοιρών Στέλλα Φανουράκη της Περιφέρειας Κρήτης, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις εταιρικές χώρες της Ιταλίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων, αθλοπαιδιές, αθλήματα στο νερό και στην ξηρά.

Ειδικότερα η μαθήτρια της Α΄Λυκείου αναφέρει: «Μια εμπειρία ζωής ζήσαμε εγώ και η υπόλοιπη ομάδα που εκπροσώπησε τα σχολεία της Κρήτης στο φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει αναλάβει η περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Πολωνία. Για 5 ημέρες είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα σύνολο αθλητικών δράσεων στην εβδομάδα αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας.

 Εκεί συμμετείχαμε σε διάφορα αθλήματα όπως βόλλευ και beach volley , τρέξιμο, basket, κωπηλασία καθώς και σε άλλα αθλήματα πρωτόγνωρα για εμάς όπως pilates, American football, rugby, surf και τοξοβολίαΓνωρίσαμε νέα παιδιά της ηλικίας μας από άλλες χώρες και δεθήκαμε πάρα πολύ μαζί τους. Μαζί ζήσαμε αξέχαστες στιγμές που δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ!Συζητήσαμε θέματα που αφορούσαν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και γενικότερα θέματα σχετικά με το σχολείο, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τα ενδιαφέροντα μας και ήρθαμε σε επαφή με τους δικούς τους πολιτισμούς.

Νιώθω, όμως,  την ανάγκη να ευχαριστήσω την κυρία Τζένη Ψαλτάκη, την κα Κατερίνα, τον κ. Μανόλη Μανολάκη και τον κ Στέλιο Κεφαλάκη που μας συνόδεψαν σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι. Η τελευταία μέρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας καθώς τα χαμόγελα και το γέλιο διαδέχτηκε η συγκίνηση του αποχωρισμού. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην διάδοση του αθλητισμού και θα συμβούλευα τους συμμαθητές μου να εντάξουν τον αθλητισμό στην ζωή τους».

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές αθλητικές δράσεις  στην αυλή του σχολείου μας: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, μπάντμιντον, πιγκ-πόγκ, και άλλα ομαδικά παιχνίδια. Το σύνθημα της ημέρας δεν είναι άλλο παρά «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Η  δυναμική της άσκησης και του αθλητισμού λοιπόν δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της υγείας και τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

 

Η αξία και η χαρά της συμμετοχής, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα και με ίσες ευκαιρίες για όλους!