autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

Εκδήλωση για τα Τροχαία Ατυχήματα

Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα04 Απριλίου 2013-Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα, 04/04/2013

Σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «η πρόληψη και η αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων». Εμπνευστής της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν ο πατήρ Νεκτάριος Χουστουλάκης, πρόεδρος του συλλόγου πολιτών για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων «ο Άγιος Χριστοφόρος».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μοιρών κ. Δευκαλίωνας Μανασσάκης, που αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα και στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, ενώ συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Παραρτήματος Μοιρών.

Ο πατήρ Νεκτάριος επεσήμανε την αρνητική επίδραση της χρήσης κινητών τηλεφώνων καθώς και της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση που προξενούν σωρεία θανατηφόρων ατυχημάτων. Στην προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών παρουσιάστηκε βίντεο με περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του τεράστιου, πολυδιάστατου και κορυφαίου για τις συνέπειές του στην τοπική κοινωνία προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων και η ευαισθητοποίηση των εφήβων μαθητών. Οι ομιλητές προσπάθησαν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και τη δύναμη της εικόνας να παρουσιάσουν τις επιπτώσεις της επικίνδυνης οδήγησης, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που με το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών του παραρτήματος Μοιρών πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επίδειξη σωστικών μέσων, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν μέσω της βιωματικής παρακολούθησης ορισμένες τεχνικές που είναι χρήσιμες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προσδοκία των διοργανωτών αποτελεί η συνεισφορά στην προσπάθεια μείωσης του φόρου αίματος στην άσφαλτο και η οδική ασφάλεια με τη χρήση του κράνους για τους μοτοσικλετιστές και τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο.