autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017

15Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017 

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο τοπικός διαγωνισμός EUSO 2017 για τα σχολεία του νομού από το 1ο και το 2ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου. Το ΓΕΛ Μοιρών εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό από τριμελή ομάδα μαθητών της Β? Λυκείου αποτελούμενη κατ? αλφαβητική σειρά από τους Αργυρόπουλο Γεώργιο, Καμπουράκη Μελπομένη και Κενδριστάκη Δανάη.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EuropeanUnionScienceOlympiad - EUSO) είναι ένας πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική - Χημεία - Βιολογία) μεταξύ τριμελών μαθητικών ομάδων από μαθητές μέχρι 17 ετών από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) διοργανώνει κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των δύο ομάδων μαθητών που θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση των τοπικών διαγωνισμών επιλέγονται οι ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού. Η πανελλήνια φάση του διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά θα διεξαχθεί για τα σχολεία της Νότιας και Βόρειας Ελλάδας στα Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων και Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα στις 28 Ιανουαρίου 2017. Οι δύο ομάδες, που θα διακριθούν στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού, θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας από 7 έως 14 Μαΐου 2017 (http://euso2017.dk/).

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τοπικού διαγωνισμού EUSO 2017, καθώς και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν, θα λάβει μέρος την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ. στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.