autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2016

 Γράφτηκε από τον/την Β.Δακανάλη


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το σχολικό έτος 2016-17 το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων.

Η γιορτή άρχισε με την ανάγνωση της ομιλίας του υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων Ν. Φίλη από τη φιλόλογο Βέρα Δακανάλη.

Στη συνέχεια η χορωδία τραγούδησε με τα συνοδεία της ορχήστρα του μαθητών του σχολείου μας τραγούδια όπως:?Mαλαματένια Λόγια», «Το ακορντεόν», «Παλληκάρι στα Σφακιά», « PeopleHelpthepeople?, ? Ήθελε λέει..». Κατά τη διάρκεια της γιορτής αναγνώστηκε το χρονικό του Ελληνοϊταλικού πολέμου έως και τη Γερμανική Κατοχή με αναφορά και στο χρονικό της Εθνικής Αντίστασης, η οποία εμπλουτίστηκε με προβολή ενδεικτικών εικόνων καθώς και με απαγγελίες και αναγνώσεις σχετικών αποσπασμάτων από τους μαθητές.

Στο τέλος της γιορτής το ζωηρό χειροκρότημα απέσπασαν οι μαθήτριες του σχολείου που χόρεψαν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας και η απονομή των βραβείων και αριστείων στους μαθητές από τον διεθυντή του σχολείου και τους υποδιευθυντές κ. Βαγγέλη Χουστουλάκη και Ευθυμία Ρινακάκη. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κύριος Δαριβιανάκης Νεκτάριος, ο οποίος απένειμε τα βραβεία στους μαθητές. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι φιλόλογοι  καθηγητές Βέρα Δακανάλη και Κώστας Χαρίτωνος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές που με μεγάλη επιμέλεια φρόντισαν για την άψογη παρουσίαση της και οι οποίοι φρόντισαν με την απαγγελία τους, τη μουσική, το χορό και τα σκίτσα τους να δώσουν την προσωπική τους σφραγίδα για μια ακόμα φορά και να αναδείξουν τα ποικίλα ταλέντα τους.