autumn1.jpgautumn2.jpgautumn3.jpgautumn4.jpgautumn5.jpgautumn6.jpgautumn7.jpg

Μ? Αρέσει Δε Μ? Αρέσει? στην πόλη μου

Μ΄ Αρέσει - Δε Μ΄ Αρέσει? στην Πόλη μου Σκοπός της εργασίας μας είναι να παρουσιάσουμε τις θετικές και τις αρνητικές εικόνες στην πόλη μας και να αναλύσουμε πως αυτές επηρεάζουν την γενική εικόνα της πόλης μας καθώς και τους κατοίκους της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την εργασία θα μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ώστε να προσέχουμε περισσότερο τη πόλη στην οποία ζούμε καθημερινά. Να προκαλέσουμε μια πιο προσεχτική ματιά στις εικόνες της πόλης που μας περιβάλλουν, μια πιο υπεύθυνη στάση από όλους μας, συμπολίτες μας και δημοτική αρχή.

Σε πρώτη φάση θα φωτογραφήσουμε σημεία και τοποθεσίες στη πόλη μας, εικόνες όμορφες και άλλες όχι τόσο όμορφες. Στη συνέχεια θα γίνει οργάνωση των φωτογραφιών και λήψη κάποιων σκηνών σε βίντεο μιλώντας για τις εικόνες αυτές. Η επόμενη φάση είναι και το κυρίως παράγωγο έργο της εργασίας, η παραγωγή μιας μικρής ταινίας, ενός video, στην οποία θα παρουσιάζουμε με εναλλαγή video και φωτογραφιών αυτά τα σημεία της πόλης μας αναμοχλεύοντας έτσι συναισθήματα που μας προκαλούν αυτές οι εικόνες.

Δείτε παρακάτω την έκθεση με τα συμπεράσματα, τις απόψεις και μερικές φωτογραφίες που εκπόνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο αυτής της Ερευνητικής Εργασίας

Έκθεση «Μ' Αρέσει Δε Μ? Αρέσει? στην πόλη μου»

Επιβλέπων εκπαιδευτικός: Κάτης Ευάγγελος